Prima pagină Investitor nou Economisește

Economisește

Primul pas pentru a dobândi sănătatea financiară este să economisești, adică să ai cheltuielile mai mici decât veniturile lunare.

Cum pot să economisesc?

O variantă este ca la finalul lunii să economisesc ce rămâne după efectuarea cheltuielilor. Este varianta cea mai folosită, însă din păcate și cea mai puțin eficientă pentru că implică un control strict al cheltuielilor și de multe ori nu mai rămân bani pentru economisire;

sau

Mă plătesc pe mine primul: stabilesc o suma pe care vreau să o economisesc lunar . Este simplu, predictibil și vei evita în felul acesta să rămâi fără bani pentru economii.

Prin economisire strângem bani, însă nu este suficient. Pentru a proteja sumele economisite este nevoie să investești.

Și dacă nu investesc ?

Inflația te va face să pierzi în timp o bună parte din banii tăi, din puterea de cumpărare, în orice moneda ai decide să îi păstrezi. Știai că 100 de RON economisiți acum 30 ani mai valorează doar 8 bani ? Sau că 100 EUR economisiți acum 10 ani mai valorează doar 81 EUR?

Efectul inflației în România, Germania și SUA în ultimii 10, 20 și 30 de ani la data de 31 mai 2022 Sursa: Bloomberg, date prelucrate de BRD Asset Management S.A.I
Efectul inflației în România, Germania și SUA în ultimii 10, 20 și 30 de ani la data de 31 mai 2022 Sursa: Bloomberg, date prelucrate de BRD Asset Management S.A.I

Prin investiții îți poți proteja valoarea banilor economisiți și în același timp poți crește valoarea acestora prin realizarea de profit.

Share

Vezi și

Planifică
Înainte de a investi este însă important să ne facem un plan care să ne ghideze deciziile. 
Investește
Ai decis sa economisești, știi pentru ce – acum a venit momentul să pui planul în aplicare.

Contact

Ai nevoie de Informații comerciale privind produsele și serviciile oferite? Contactează-ne folosind formularul de mai jos.