Blog BRD Asset Management

Cum îmi măresc şansele de reuşită în investiţii?

de Bogdan Tudosie

Câţi dintre noi nu avem tendinţa să căutăm acele mici detalii care să ne asigure succesul în investiţii? Unul dintre cei mai mari administratori de fonduri, Arthur Steinmetz, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie la Oppenheimer Funds, menţiona într-unul din articolele sale că succesul în investiţii este rezultatul răbdării şi disciplinei şi nu al unor ponturi senzaţionale.

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta investiţia ta dacă ai respecta trei reguli de baza ?

 

Prima ar fi orizontul de timp. Să ne gândim că ai un plan pe termen lung. Un lucru de care trebuie să ţii cont ar fi faptul că majoritatea claselor de active, deşi pe termen scurt comportă o anumită volatilitate, pe termen lung aduc randamente potentiale care se regularizează.

A doua este strans legata de decizia să inveştesti banii în mai multe instrumente financiare. Aceasta  înseamna că diversifici!

 

Teoria modernă a portofoliului te învaţă că poţi reduce riscul prin combinarea unor active care nu au legătură între ele ca şi evoluţie. Interesant este că reducerea riscului se produce fără ca randamentul potenţial aşteptat la nivel de portofoliu să fie afectat.

 

Pentru a treia regula te prezinţi la bancă şi investeşti aproximativ o dată pe luna. Felicitări, eşti  unul din acei investitori care optează pentru investiţii periodice.

 

Vorbind despre o diversificare eficientă, strategia de a investi periodic si orizontul de timp poate aduce şansele în favoarea ta. Ca şi concluzie, nu trebui să te deranjeze dacă investeşti la un preţ maxim atâta timp cât investeşti şi la unul minim. Strategia ta principală ar trebui sa ţina cont de o periodicitate si nu incercând sa cauţi preţul cel mai mic sau cel mai mare.

 

Informatiile de pe acest blog sunt cu caracter informativ si contin opinii personale ale autorilor. Opiniile prezentate in articole nu reprezinta recomandari de investitii din partea BRD Asset Management SAI S.A. Articolele prezentate nu reprezinta consiliere financiara personalizata cu privire la investitiile dumneavoastra sau consiliere juridica/fiscala. BRD Asset Management isi rezerva dreptul de a modifica datele prezentate in articole fara o notificare prealabila. Daca doriti sa investiti intr-unul din fondurile administrare de BRD Asset Management SAI S.A. cititi prospectul de emisiune si informatiile cheie destinate investitorilor, prevazute la art.98 din O.U.G. nr.32/2012, disponibile pe site-ul societatii www.brdam.ro in limba romana. Performantele anterioare ale fondurilor nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare. Preluarea de informatii prezentate pe blog se va face doar cu precizarea sursei.